tirsdag den 24. juni 2014

Pyromaner med hekseskud

Bål over land

Solen skinnede på Andreas, da han spillede
midsommervisen. Vibeke holder noderne.
Har man lyst til at se ild, er Sankthans-aften nok, hvad juleaften er for små børn.

For netop den aften er der jo bål overalt - og alle skabspyromanerne får lov til at tænde op i grundejerforeningen, borgerforeningen eller som her på Øland i beboerlauget.

Med tændvæske og gasbrænder
 er det ingen kunst at lave bål.
Det er før sket, at bålet er blevet tændt lidt for tidligt - men sådan gik det ikke i år, hvor heksen glimrede ved sit fravær på det annoncerede tidspunkt klokken 19. Først 12 minutter senere var hun på plads og bålet, der havde fået lidt tændvæske nogle minutter tidligere, tog for sig af retterne og sendte heksen afsted til Bloksbjerg på få sekunder.

Andreas spille for til midsommervisen - og Ølandssangen klarede vi selv.

Helle Bak Andreasen ånder lettet op, da
 hun opdager, at øboerne er løbet tør for koste.
Talen stod Helle Bak Andreasen for. Hun er kommunalbestyrelsesmedlem og holdt en på ingen måder stødende, men overordentlig floskelfyldt tale med udsagn om at gøre en forskel, udvikling i stedet for afvikling, vort velfungerende demokrati, det kommunale selvstyre og så videre. Sommetider spørger jeg mig selv, om politikerne virkelig selv tror på det, de siger?

Det støder mig i øvrigt voldsomt, at denne politiker valgte at citere Michael Jackson på en ærkedansk festaften som sankthans. Det må da være muligt, hvis man ellers kan læse, at finde et passende citat i den danske sangskat.

På godt og ondt var de retoriske udfoldelser til et rent 8-tal på den gamle karakterskala - altså en middelgod præstation, som ikke skræmmer nogen væk - men som heller ej bliver husket.

Bålet på Øland var hurtigt overstået - og vi kunne derfor nå til Blokhus og få en is, da bålet deroppe blev tændt. Taler hørte vi ikke noget til - men bålet var stort og flot og garneret med heksehyl.
Der er format over sankthans-bålet i Blokhus.

Ingen kommentarer: