lørdag den 1. marts 2014

Dorsk torsk

Dagens mand i sennepssovs...

Kogt torsk med hele svineriet er bare et smukt syn. Tag venligst hatten af i respekt!
SEP var dagens mand - og vinkyper.
Stemningen var bestemt ikke dårlig, men måske en anelse dorsk, da Øland Sildelaug på vinterens sidste aften mødtes til en herlig gang torsk med hele svineriet.

Om det var snigende vintersløvsind skal være usagt, men det blev altså en af de mere stille og eftertænksomme aftener i det lille laug - og der blev i hvert fald ikke brug for den trillebør, som ellers står uden for medborgerhuset - og som kan være nyttig at have, når en opløftet laugsbroder skal transporteres til de hjemlige tallerkenrækker - og kagerullen...

Men der var ingen tvivl om, at dagens mand var SEP. For det var ham, der havde trodset elementernes rasen og havde iført sig sydvesten som anden krøyer-fisker. SEP er et aktivt medlem af bådelauget i Slettestrand og havde været en tur på hawet i en af de små, men driftsikre joller for at sikre, at sildelauget kunne få torsk på bordet denne fredag.

Banana split er rigtig firsernostalgi.
Normalt taler man om dagens mand i skysovs, men det må helt bestemt være sennepssovs, som dagens mand i denne sammenhæng skal svøbes i. Under alle omstændigheder modtog han ceremonimesterens fortjenstmedalje for sin mandfolkebedrift.

Samme SEP havde i øvrigt egenhændigt sammensat aftenens menu - og hans forkærlighed for firser-køkkenet fornægtede sig da heller ikke. Den dorske torsk blev fulgt til dørs af en god omgang bananasplit. Slet ikke noget dårligt valg - for i vore dage er banana split bestemt ikke hverdagskost.

Oldermandens frue var inspireret af desserten - og havde
doneret ægte highway-servietter til laugsbrødrene.
Til gengæld - hvilket ikke må opfattes negativt, men blot som stof til eftertanke - er skriverkarlen lidt forbeholden over for SEPs valg af hvidvin til at skylle torsken ned. Ikke at det ikke fungerer - men det er altså en lille smule synd at drikke vin til sennepssovs. Den kradse sennepssmag matcher nok bedre mere rustikke og stærkt alkohol-holdige drikkevarer.

Men fraværet af disse ædle dråber var måske også forklaringen på, at vi ikke fik brug for trillebøren...?

Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at SEP var dagens mand i sennepssovs.

Ingen kommentarer: