En sælsom svinestreg...?
Bolethe Nielsen har været med i samtlige 50 år. |
Den slags er nok værd at fejre, så jeg iførte mig en fin anorak og tog til den store by.
Jan Thrysøe havde gavekort på sælkød med til Ikinngutigiit-formanden Rimdal Th. Høegh. |
Tamassa er en afdeling af Det Grønlandske Hus. Lederen af huset, Jan Thrysøe, havde i den anledning et gavekort på grønlandsk proviant fra husets butik med - og fortalte, at det havde været hyggeligt at være vært for den grønlandske forening - selv om der altid lugtede af ribbenssteg, når foreningen havde haft sine møder.
Fødselsdagen blev selvfølgelig fejret med den grønlandske fødselsdagssang. |
De kalder det "dansk sæl" - og det er altså et højdepunkt i den danske kogekunst, der rammer de grønlandske smagsløg. Sælsomt - selv om sæl er de fleste grønlænderes livret. Men sympatisk - for jeg skal altså hilse og sige, at ribbenssteg lugter noget bedre end suase - sælsuppe.
Tillykke - pilluaritsi - til den grønlandske forening.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar