søndag den 21. maj 2023

Velkommen til Nuuk

 En flygtning krydser sit spor

Så er jeg tilbage i Nuuk - om end kun for et par uger. Men det bekræfter vel det gamle ord om, at gerningsmanden altid vender tilbage til åstedet?

Nuuk lever op til forventningerne. Vejret er mildest talt ustadigt - og jeg ankom i tung julesne med sigt på grænsen af det mulige for at lande. Men allerede en time senere klarede det op, og dagen endte med solskin.

Jeg tog hjemmefra klokken fem lørdag morgen. Den smukkeste danske sommermorgen, hvor jeg burde været gået i haven hele dagen frem for at føjte rundt i Nordatlanten. Men lørdag er en god rejsedag. Ikke mange passagerer og godt med plads i både lufthavne og fly.

Turen gik planmæssigt til Kangerlussuaq, men så begyndte udfordringerne. For det var møgvejr i Nuuk, og mit fly var derfor udsat to timer. Det er helt normalt og til at leve med. I hvert fald for en flynørd som undertegnede, for der sker altid en masse i lufthavnen i timerne omkring Danmarks-maskinen. Så på tre timer blev til Dash-8, AS-350, King Air, H-225 og CL-130 - foruden A330 Tuukkaq, som jeg ankom med fra Kastrup.

Solen skinnede fra en letskyet himmel - og jeg blev da også lidt rød i hovedet efter et par timer i solen på bænken foran hotellet. Det er altid godt vejr i Kangerlussuaq. Men heldigvis er der fortsat lidt nattefrost. Det holder myggene væk - men de skal nok komme.

Jeg bor fornemt i Nuuk. En lille etværelses på Saqqarliit, som er en af de fineste adresser i byen med en fantastisk udsigt mod Cook-øerne.

Dagens første fugl på adressen var en havørn, som bød velkommen til Nuuk. Så fulgte ravn, snespurv og svartbag. Jo, det skal nok blive godt.

Ingen kommentarer: