mandag den 29. maj 2023

Ravnekrogen

Hyggeligt selskab i Nuuk

Ravnene er en fast og sikker del af livet i Nuuk. Den store og ganske hyggeligt klukkende fugl ses overalt, hvor den opportunistisk lever højt på menneskenes efterladenskaber og takker med gigantiske flyveopvisninger.

Ravnen er lidt svær at fotografere. Det er en klog fugl, der ved, at man skal være varsom, når menneskene peger med ting mod den, så indtil videre er det ikke blevet til det helt store med fotos. Men et par enkelte er det da blevet til.

Forleden blev det også til et foto af et ravneting. Sådan kaldte man det i Danmark i gamle dage, når ravnene samledes om efteråret for at fordele vinterens jagtmarker. Om det sker i Grønland om foråret, skal jeg ikke gøre mig klog på, men en kendsgerning er det i hvert fald, at en god snes ravne forleden holdt palaver på den yderste pynt. Og om ikke andet viser det, at der er mange ravne i Nuuk - og de lader sig villigt fotografere på meget stor afstand.

Jeg ser også havørne hver dag, når vejret er til at sidde udendørs. Men de lader sig heller ikke fotografere - sådan lige uden videre. De holder sig gerne på afstand af mennesker, men en enkelt, Augusta - en femårig hun, som er præget af mennesker - skal efter sigende være til at snakke med, så hende håber jeg på at få et par billede af, selv om det egentlig er snyd...

Ellers byder fuglelivet p.t. på snespurve, stenpikker, gråænder og masse forskellige mågearter.Måger er ikke mit speciale, men der er i hvert fald svartbag og sølvmåge i flokkene.

Ingen kommentarer: