onsdag den 17. maj 2023

Magtens korridorer

På Borgen

Tirsdag rykkede jeg for en kort bemærkning kontoret til Kongens København og magtens korridorer på Christiansborg.

Men bare rolig. Jeg er hjemme igen. Jeg bryder mig hverken om København eller magtkoncentrationer, så det var kun for en kort bemærkning. Allerede når jeg om morgenen sidder i metroen på vej mod byen, længes jeg hjem.

Så billedet af den udsendte medarbejder på trappen til Fællessalen er nok det tætteste, jeg nogensinde kommer magtens centrum.

Jeg er kommet jævnligt på Christiansborg gennem 45 år. Her mærker man tydeligt, hvordan samfundet har ændret sig til det værre. For 45 år siden gik man bare ind og fandt det kontor eller mødelokale, som man nu skulle til.

I dag er der sikkerhedskontrol som i en lufthavn - og man må som udenforstående ikke gå rundt på gangene uden autoriseret følge. Det er synd, at det er blevet sådan. Sikkert bekvemt for magthaverne, men næppe sundt for demokratiet.

I øvrigt fik jeg rigeligt med motion på hjemturen. Jeg flyver kun nødigt med Norwegian, men det var altså dagens flyselskab - og jeg fik endnu en gang bekræftet min mistanke om, at selskabets ledelse har rødder i brugtvognsbranchen, hvor man gerne flytter rundt på vragene for at få plads til nye vrag.

I den gode time, jeg befandt mig i CPH inden afgang, blev gaten flyttet fire gange. Fra A20 over A8, A4, A14 og tilbage til A20. Kendere af lufthavnen vil vide, at det udløste cirka to kilometers march frem og tilbage ad trøstesløse gange. Heldigvis havde jeg ikke bagage med.

Ingen kommentarer: