lørdag den 6. november 2021

Vinterklargøring

Havenusserier


Frosten lader vente på sig. Begonier, pelargonier og fuchsia står fortsat i blomst, så jeg har nølet med at tage dem ind i vinterkvarteret på værkstedet.

Men det skal nok komme. Og når først frosten for alvor viser sit vinterfjæs, får jeg travlt. Det ved jeg udmærket, så for at tage lidt af presset, begyndte jeg vinterklargøringen i dag.

I første omgang alle pelargonierne, som er plantet direkte i jorden. De blev taget op, klippet ned og sat i bakker med jord. Jeg lader altid et blad eller to blive siddende. Bladene er jo planternes lunger, så det gør jeg altid. Jeg ved egentlig ikke, om det har en effekt.

Bedst som jeg var ved at være varm, og arbejdet ellers gik strygende, kom regnen. Det blev så jordens bedste undskyldning for at indstille arbejdet, selv om jeg havde lyst til at fortsætte, for er det altså ret hyggeligt at nusse i haven. Selv om det naturligvis er sjovere om foråret end om efteråret.

Der mangler fortsat en del, inden vi kan holde rigtig vinter. Men kommer tid, kommer råd. Og flot ser det fortsat ud med de resterende krukker og potter.

Ingen kommentarer: