fredag den 17. juli 2020

Neowise

Fototrofæ

Kometen Neowise, der i øjeblikket boltrer sig på den nordlige nattehimmel, er selvfølgelig en fotofristelse, jeg ikke kan modstå.

Så torsdag aften godt midnat gik turen til dæmningen og Ulvedybet. Det var vindstille og himlen var helt klar, så oppe i hovedet var billedet allerede taget.

Men sådan gik det nu ikke. For det var faktisk svært at se den forholdsvis lyssvage komet på den lyse midsommerhimmel. Så det endte med, at jeg brugte det meste af et par timer på opgaven. Jeg prøvede flere forskellige objektiver, iso-indstillinger, brændvidder og så videre - og det endte så med, at jeg lavede billedet på 200 mm, f:2,8, iso 800 og 2 sekunders eksponering. Tamrons 70-200 mm er ellers ikke det mest indlysende valg til den opgave, men det gav alligevel det bedste billede, som er croppet en smule.

Totalen er lavet med Canon 10-18 mm, f:4,5, iso 800 og 5 sekunder.

I øvrigt en herlig nattetime ved Ulvedybet. Gæssene og ænderne parlamenterede højlydt, så det var lige før, det var nødvendigt med høreværn - og den orange midsommerhimmel mod nord er jo altid en fornøjelse at se på.

Ingen kommentarer: