fredag den 31. juli 2020

Lap-land

Ny teknologi

Mit gode, gamle selvoppustelige Therm-A-Rest-liggeunderlag var desværre begyndt at tabe luften. Det opdagede jeg sidste sommer på årets sommerlejr, men fik ikke gjort noget ved det dengang.

Men nu skal jeg bruge liggeunderlaget i den kommende weekend, så noget skulle ske...

Først skulle hullet findes. På værkstedet fandt jeg et baby-badekar fra dengang, Adam var lille. Det blev fyldt med vand, mens jeg langsomt trak liggeunderlaget igennem under vand. Ikke helt let, for opdriften er betydelig, men langsomt og sikkert fik jeg det gjort. Jeg var tæt på at opgive, men til sidst - fem centimeter fra toppen - var der bid. Selvfølgelig - for det er altid i den modsatte ende, at hullet er, jvf. Murphy.

Liggeunderlaget har fulgt mig trofast siden 1996, så lappegrejet var forlængst forsvundet - og hvordan er det egentlig, det skal gøres? Så jeg måtte lige en tur forbi SpejderSport i Aalborg for gode råd, vejledning og nye lappegrejer.

Her måtte jeg konstatere, at der virkelig er sket noget med den teknologiske udvikling på lappefronten. Hvor der tidligere skulle bruges speciallim og særlige lapper, bruger man i dag bare noget tape, der hedder Tear-Aid. 

Det er sådan en slags Gaffa på EPO. Ikke til at rive i stykker, lukker fuldstændig lufttæt og hærder på en time. Ikke helt billig, men taget prisen på liggeunderlag i betragtning dog rimelig.

Nu er alt så lappet og klart - og vejrudsigten ser godt ud, så det bliver sikkert en dejlig weekend på Tyvdalhøj, hvor vi fejrer Kim Kappels 50 års spejderjubilæum.

Overskriften er ment som en vits og et ordspil. Det er overhovedet ikke krænkende ment. Som alle ved, har jeg stor respekt for samerne og den samiske kultur. Og i de sædvanlige sammenhænge bruger jeg altid ordet Sápmi for den nordlige del af Skandinavien, hvis de etnografiske forhold har betydning for historien...

Ingen kommentarer: