søndag den 7. oktober 2018

Stille weekend

Derudefra

Weekendens fine og stille oktobervejr var en god anledning til nogle timer udendørs med kameraet. Det blev både til er par ture ned til dæmningen - og også et par ture i Tingskoven.

Nede ved dæmningen lykkedes det mig at få et par fotos af storspoverne. Det er en temmelig sky fugl, der længe har stået højt på fotoønskesedlen. Lørdag eftermiddag var der både tid og ro til at arbejde lidt med sagen - og det lykkedes mig at få et par fine billeder i kassen, inden scenen blev ødelagt af en bryllupsfotograf, der forståeligt nok også havde valgt den flotte efterårsstemning ved Ulvedybet som kulisse.

Jeg holder meget af storspoven, der er Danmarks største vadefugl. Den er ret almindelig her i nabolaget - og hver morgen næsten året rundt kan jeg nyde dens melankolske fløjt i luften over Øland.

Senere gik turen til Tingskoven, hvor kronhjortens brunstbrøl giver genlyd døgnet rundt. På afstand så jeg et par unge tyre, der skulle vise sig overfor de beundrende piger. Den ene er en spidsbuk, mens den anden slet ikke havde gevir, så de må nok vente nogle år endnu, før de kommer til fadet. Desværre var afstanden lidt for stor til ordentlige billeder af den drabelige kamp, men et doku-foto blev det da til.

Men ellers er det nu, hvis man har lyst til at se kronhjorte. De er meget aktive netop nu - også i dagtimerne - og kan nemt ses fra Thistedvejen vest for Tingskoven.

Ingen kommentarer: