Når sild bliver kunst
O. P. Anderson-sild. |
Snapsenes størrelse er altid en god anledning til debat. |
Peter havde døbt anretningen O.P. Anderson-sild efter det navnkundige svenske snapsemærke, der kan trække sine traditioner tilbage til Göteborgutställningen i 1891, hvor den berømte snaps blev lanceret. Den er opkaldt efter den svenske skibsreder og spritproducent Oluf Peter Anderson, der levede 1797 til 1876. Snapsen, der produceres på kommen, fennikel og anis og lagres otte måneder på egefade, blev lanceret af sønnen Carl August Anderson.
Og debatten gik livligt... |
Irish stew. |
Til dessert fik lauget en rigtig 70'er-klassiker, der dog aldrig er gået helt af mode på de mere folkelige spisesteder: Friturestegt camenbert. Selvfølgelig med solbærsyltetøj og ikke mindst solbærrom fra Oscar Davidsen. Også Oscar Davidsens solbærrom er lidt af en klassiker på frokostbordet, hvor den især nydes til pandekager - og så selvfølgelig til camenbert. Solbærrommen er fremstillet på jamaica-rom, der trækker på solbær og 11 forskellige urter. Denne søde og kraftige drik blev lanceret i København af vinhandler Oscar Davidsen (Ida Davidsens oldefar) i 1888.
iftblanderen havde tryllet og sammenstukket aftenens bjesk af tre forskellige produktioner. |
Det blev lidt senere end normalt - og bilen blev pænt stående på p-pladsen foran medborgerhuset...
(Billederne er klikbare)
Friturestegt camenbert med solbærsyltetøj og selvfølgelig solbærrom fra Oscar Davidsen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar