lørdag den 10. februar 2018

Passiar hos nærpolitiet

Imponerende politiservice

Politiet på nærpolitistationen i Nørresundby ydede
 super service og hjalp mig med et nødpas.
Da jeg forleden skulle til Grønland, opdagede jeg i Aalborg Lufthavn, at jeg havde glemt mit pas.

Det var et problem. Ikke fordi det kræver pas for danske statsborgere at rejse ind i Grønland, men fordi det kræver pas at rejse til Grønland.

Det skyldes, at Air Greenland ikke tillader, at man går ombord på maskinen til Grønland uden gyldigt pas. Sandsynligvis fordi flyet går over internationalt territorium - og sikkert også fordi der er en teoretisk risiko for, at flyet bliver nødt til at lande i en alternativ lufthavn. Det er typisk Keflavik på Island, men der er naturligvis andre muligheder.

Men uden pas var gode råd dyre. Heldigvis var afgangen til København forsinket - og det gav tid til et besøg på nærpolitistationen i Nørresundby, der ligger i forbindelse med lufthavnen.

Stationen er bemandet med en håndfuld politifolk, der - skulle det vise sig - ud over at tage sig af lufthavnen faktisk også er den lokale politistation for os, der bor på Øland. Det var sikkert medvirkende til, at dette møde med ordensmagten blev hyggeligt og bød på både konduite, opfindsomhed og god service i verdensklasse.

Jeg havde bebudet min ankomst telefonisk - og da jeg ankom, var indtil flere panserbasser beskæftiget med at slå op i diverse juridiske håndbøger, for de mente da bestemt ikke, at der var pastvang i Grønland.

Det var pænt forsøgt, men ændrede dog ikke ved, at jeg havde et akut behov for et provisorisk pas.

Næste udfordring var, at for at lave et nødpas, skal man selvfølgelig bruge et pasfoto. Sådan et havde jeg ikke, men man udviste stor opfindsomhed ved at låne et foto fra et af mine visitkort. Fotoet var næppe brugbart til indrejse i USA, men det skulle nok gå til en flyvetur med Air Greenland.

Det var i øvrigt ikke nogen hverdagsbegivenhed på den lille politistation, så alle var mere eller mindre indblandet i fremstillingen af passet, der bød på visse håndværksmæssige udfordringer i forbindelse med lamineringen.

Imens gik snakken om vejr og vind - og ikke mindst politireformen, som vi hurtigt blev enige om var noget overvurderet. Rart at være blandt meningsfæller...

Passet kostede 600 kroner, som skulle erlægges i kontanter. Jeg blev udstyret med en fin håndskrevet kvittering, som jeg fik at vide kunne bruges som betaling, når jeg i Grønland bestiller et nyt pas. Det er nemlig nødvendigt, for når man får et nødpas, bliver det originale pas naturligvis annulleret. Og mit nye pas skal naturligvis bestilles, mens jeg bor i Grønland, for så slipper jeg for de grimme EU-symbol nederst på forsiden.

Alt i alt et hyggeligt og behageligt møde med ordensmagten. Jeg er dybt taknemmelig for den fine service, som politiet i Nørresundby udviste denne dag. Tak!
Pasfotoet blev lånt fra mit visitkort. Den var næppe gået i USA.

Ingen kommentarer: