lørdag den 18. februar 2017

Langebro

Ny benzin på gamle flasker

Hergé leverede coveret til Gasolins første LP.
Ny musik siger mig generelt ikke meget. Direkte adspurgt mener jeg, at der sådan set er lavet musik nok her i verden, så til daglig hører jeg mest popmusik fra tresserne og halvfjerserne.

Men en gang i mellem sker der alligevel noget. I dag hørte jeg i radioen en helt ny indspilning af den gamle, engelske folkesang, Georgie, med det danske metalband Junkyard Drive - og den sad altså lige i ørerne.

Melodien er velkendt af folk på min alder, for den blev i sin tid udødeliggjort på dansk af Gasolin, der indspillede den med titlen Langebro på deres første LP - og som er sådan en melodi, som folk på min alder gerne synger med på, når den kommer i radioen.

Men i Junkyard Drives nye udgave bruger man den engelske tekst, så her er ordene ligegyldigt pladder, som ikke forstyrrer melodien - og jeg synes, at de unge mennesker tilfører Gasolins pladdersentimentale, socialpornografiske romantisering af livet i storbyen noget dynamik - og indspilningen er i hvert fald dagens hit.

Jeg er opvokset med Gasolin, men er efterhånden blevet temmelig træt af Kim Larsens arrogance. Gasolins første LP er dog fortsat en af de bedre plader - om ikke andet fordi coveret er tegnet af Hergé, der som bekendt er manden bag Tintin. Og Tintin går i hvert fald aldrig af mode her i huset.

Ingen kommentarer: