Hapserier på Øland
Helt i Sildelaugets ånd en ganske beskeden servering. |
Ølands gæve gutter griner... |
Haps, haps, haps - nu skal vi ha' apps...
Det gjaldt dog ikke oldermanden. For han er en moderne mand, der gerne lader sig overvåge af Big Brother, så han har både mobiltelefon og apps - og med lidt snilde og forklaringer lykkedes det da også helt upassende at overføre penge til skatmesterens mobiltelefon. Moderne tider, der i tilfælde af strømafbrydelser sikkert medfører appstinenser.
Haps, haps, haps - nu skal vi ha' snaps...
Laugsbrødrene mestrer også borddækningens ædle kunst. |
Nej, hapsen hænger sammen med, at dagens første servering var nogle såkaldte hummerhapser. Små canapéer smurt med avokado-creme og pyntet med letristet jomfruhummerhale og behørigt pyntet med revet citronskal og skovsyre. Ikke store, men velsmagende sager.
Hum, hum... |
Hummerne blev skyllet ned med en frisk, krydret hvidvin lavet på blandt andet gewürtztraminer, som var et ualmindelig godt valg til skaldyrene.
Svinekæber i dejlig brun sovs - masser af dejlig brun sovs. |
Svinekæberne var ellers bundsolid mandfolkemad. Simret godt igennem i et par timer med brun flødesovs og så en solid rodfrugtmos til. Måske er der ikke jomfruer i Ølands lille himmel, men det smagte under alle omstændigheder himmelsk og blev skyllet ned med argentinsk Trapiche.
Sådan noget god mad tager tid at lave, så det blev lidt småsent, inden vi vendte næsen mod de små hjem...
Aftenen sluttede naturligvis med mere eller mindre stående fremførelse af Ølandssangen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar