Musik i vinternatten
En patrulje tjekker ind på Post 6. Nederst i hjørnet ses prototypen til xylofonen, som jeg lavede hjemme i huggehuset. |
Opgaven gik ud på at lave en xylofon og derefter spille på den efter noder. Ideen er sådan set ikke min egen, men kommer fra en post på Sværdkampen i 1976, der det år blev afviklet på Gillastig i Skåne. Jeg deltog i det ualmindeligt hårde løb sammen med to spejdere fra Aars (Leif og Otto???) - og så vidt jeg lige husker blev det til en 26. plads.
Nu er det jo mange år siden, så jeg kastede mig over opgaven fra bunden og udviklede en prototype, der kunne bruges til instruktion og materialeberegning. Som udgangspunkt skar jeg et 120 x28 mm høvlet forskallingsbræt op i fire lige tykke lister. Xylofonen skulle spænde over en oktav, så jeg startede med at skære en tast på 20 cm. De øvrige syv blev afmålt efter en formel, som jeg fandt på internettet:C: 1,0, D: 0,943, E: 0,890, F: 0,865, G: 0,817, A: 0,771, B: 0,728, C: 0,707.
Hvis det kniber med det håndværksmæssige, kan man altid søge at hente points på det kunstneriske indtryk. |
Jeg er ikke specielt musikalsk, så jeg fik lidt hjælp af Christian, der er organist i Oxholm Kirke. Vi blev enig om, at Lille Peter Edderkop var en passende testmelodi, og Christian udskrev en node uden tekst, så spejderne blev ekstra udfordret. En del af ideen med den slags opgaver er jo at udnytte patruljens mange forskellige kompetencer - og her kunne vi så kun håbe på, at en af patruljens medlemmer havde lidt forstand på noder.
Posten kunne maximalt give 110 points fordelt med 50 for den tekniske udførelse, 25 for stemning af xylofonen, 25 for fremførelsen af melodien og endelig 10 for Good Turn.
De fleste patruljer besøgte Post 6 i timerne mellem midnat og tre om natten. Posten bød derfor også på en gang natmad i form af lune frikadeller og kold kartoffelsalat.
Alle postinstruktionerne kan i løbet af den nærmeste fremtid ses på Wasa Wasas hjemmeside.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar