Overskriften for fredagens møde i Øland Sildelaug var Vild Ting. For det var bestemt ikke for silde at gå ombord i det vilde.
Vildt er efterårets mad - og det var lykkedes oldermanden at fremtrylle et par dejlige stykker vildt, som han havde tilberedt - godt og vel - i forvejen efter alle kogekunstens regler. Men han holder jo også af at overraske med små Noma-specialiteter, så garnituren bød på en overraskende chili-rødkål, der smagte betydeligt bedre, end navnet antyder.
Herudover kørte den på en god traditionel æble-peberrod, kartofler og en flødesovs, så skøn, at øboerne troede, at de var kommet i himlen.
Almindeligvis plejer de gode sildespisere at lade maden følge af forsvarlige mængder øl og brændevin. Denne tradition blev for en gangs skyld brudt - og som de fine og dannede mennesker, vi også er, nippede vi til et par flasker rødvin til maden - behørigt indsnuset og kommenteret, som de connaseurs vi gerne vil være.
Cycling instead of running
21 timer siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar