søndag den 28. august 2011

Sild og kylling

Fredag aften trådte Øland Sildelaug sammen igen efter en lang sommerferie på den skønne ø.
Missionen var klar og enkel: Det skulle laves sild - sild i lange baner - masser af sild - skønne sild.
Årsagen er den enkle, men ganske vigtige, at det er næste lørdag, at den årlige Ølands-messe løber af stabelen - og traditionen tro bidrager Sildelauget til deltagernes underbringelse ved at traktere med sildemadder til en tier stykket.
Årets sortiment bliver den traditionelle, men aldrig kedelige marinet stegt sild - selvfølgelig efter en kendt, men ikke nedskrevet recept.
Desuden byder lauget på tomatsild baseret på islandske saltsild, så der bliver sild for enhver smag til messen. Og skulle det ikke kunne gøre det, møder laugets kvindelige sidestykke, Madmøerne, såmænd også op med smagsprøver på den Ida Davidsen'ske smørrebrødskunst.
Nu er det jo ikke for sjov, at vi mødes i Sildelauget - der skal være en mening med galskaben, så efter tilberedningen af de mange skønne sild, trakterede Jørgen Bager lauget med kylling, som vor mormor lavede den med persille, svesker og tyk brun sovs. Til sidst en dejlig rabarbergrød - selvfølgelig garneret med fuldfed sødmælk.
Og således er sildelauget ved udvisning af vanlig rettidig omhu beredt til den kommende weekends messeaktiviteter.

Jesper

Ingen kommentarer: