søndag den 4. juli 2021

Hjemløs

Brunst eller bold


Fodboldfeberen raser - og jeg er nærmest hjemløs i øjeblikket.

Jeg er sportsblind og kan simpelthen ikke se det underholdende i fodbold, så lørdag aften gik turen til Tingskoven for at se på krondyr.

Det lykkedes ganske godt. En stor flok på cirka 80 hinder og kalve gik og græssede fredeligt tæt ved hovedvejen. De vidste nok, at der var bold i fjernsynet og derfor fred og ingen fare. En herlig aften var det også. Næsten vindstille og lunt efter en lang dag med solskin.

Om en god måneds tid begynder brunsten. Så er det slut med freden - og der vil udspille sig voldsomme kampe om hindernes gunst i bestræbelserne på at videreføre generne. Det bliver spændende - også mere spændende end nogen fodboldkamp.

Jeg foretrækker absolut brunst frem for bold!

Det skal retfærdigvis med, at jeg faktisk prøvede at se kampen i fjernsynet. Men alene speakerkommentarerne kan jo skræmme ethvert tænkende menneske væk. Jeg stod af, da en af de mange speakere fortalte om en fodboldspiller, at han var så god, at træneren ikke skulle skifte ham ud, hvis det ikke var nødvendigt.

Nu er der jo næppe nogen spillere, der bliver skiftet ud, hvis det ikke er nødvendigt, så jeg ved ikke, hvad jeg skal bruge den oplysning til. Indsigtsfuldt og intelligent er den slags tomgangssnak ikke - og det virker i hvert fald ikke befordrende for min lyst til at se fodbold.

Så hellere en tur i naturen...

Ingen kommentarer: