søndag den 8. april 2018

Af hjertet tak

Fantastisk fødseldag

Jeg indrømmer blankt, at jeg bogstaveligt talt tabte underkæben og måbede, da jeg fredag eftermiddag (aften dansk tid) åbnede Skype-forbindelsen til Øland Sildelaug, som i anledning af min fødseldag havde en grønlandsk menu på programmet.

Pigegarden i skolekøkkenet. Foto: Michael Christiansen.
Der - midt i køkkenet på Øland Medborgerhus - stod nemlig en halv snes piger fra Brovst Pigegarde. De satte i med en fejende flot og svingende udgave af det gamle Cliff Richard-hit Congratulations - og jeg var målløs...

Endnu bedre blev det næsten, da Sildelauget bagefter sang den klassiske danske fødselsdagssang. En god del af sildelaugets mænd er også medlem af Øland Karlekammerkor og habile sangere, så det rungede fra det gamle skolekøkken og hele vejen op over Atlanten til Sisimiut i Vestgrønland.

Vi skålede, og sildelauget gik ombord i lækkerierne og den grønlandske kaffe, der er et væsentligt element i enhver grønlandsk fest.

Dagen gik i øvrigt forholdsvist fredeligt. Formiddagen stod på Den Store Bagedyst her i fremlejen - ikke uden udfordringer, for jeg savnede mine egne redskaber, da jeg lavede Gateau Marcel til eftermiddagens lille sammenkomst på rådhuset i Sisimiut. Her blev det til en hyggelig time sammen med borgmesteren og staben. Gaven til fødselaren var en fin, stor bog om Sisimiut.

Hele dagen strømmede hilsenerne ind på Facebook. Over 200 blev det til plus det løse via Messenger og E-mail. Hilsenerne kom fra mange verdenshjørner. Den mest eksotiske kom nok fra Royal Greenland-direktør Jens K. Lyberth, som jeg kender tilbage fra morgensvømningen i Nuuk. Jens var en af de første til at sende en hilsen. Han sendte den på vej mellem Kyoto og Tokyo med det legendariske japanske hurtigtog, Shinkansen...

Tak til alle, som sendte mig en venlig tanke på den store dag, som en tresårsdag jo er.

Så lige lidt trivia i anledning af dagen og ikke mindst Brovst Pigegardes medvirken. Sangen Congratulations var i 1968 - for nøjagtig 50 år siden - det engelske bidrag til Melodi Grand Prix, der netop det år blev afviklet i London i Royal Albert Hall. Det skete - af alle dage - den 6. april. Mange mener, at sangen burde have vundet, men det blev nu kun til en andenplads til Storbritannien og Cliff Richard. Vinderen var den i dag ukendte "La la la" fra Spanien.

Endnu en gang tak for alle hilsenerne til min fødselsdag...
Så er sildelauget ved at gøre klar til den
grønlandske kaffe. Foto: Michael Christiansen.

2 kommentarer:

Karen Holm sagde ...

Det er bare så flot og jeg er glad på dine vegne, at de fik dig :) Stort til-mer-lykke :)

Jesper Hansen sagde ...

Endnu engang: Af hjertet tak...