tirsdag den 31. oktober 2017

Chefskifte i sildelaug

Ny oldermand

Som sin sidste embedsgerning præsenterer den
afgående oldermand delikate Ølandssild.
Ølandssilden er marineret med solide mængder ramsløg,
der er egnens karakterplante nummer 1.
Fredagens møde i Øland Sildelaug var intet mindre end et historisk et af slagsen.

For det første fik lauget ny oldermand. For det andet havde lauget præmiere på Ølandssild - en ganske særlig og lækker sildevariant godt krydret med Sønder Økse-kål, altså ramsløg. Det er planen, at Ølandssilden fremover skal være laugets signaturret og showstopper ved større begivenheder.

Ølandssilden er udviklet af Birger, der dermed satte et solidt og mindeværdigt punktum for karrieren som oldermand.

Ølandssilden på groft rugbrød flot garneret med rød peber.
Udviklings-arbejdet har stået på i et halvt års tid - og der er da sluppet smagsprøver ud fra laboratoriet, men det var alligevel første gang, at Ølandssilden blev serveret i en større sammenhæng. Testen blev godkendt.

Michael er nu - som den tredje i laugets historie - 
oldermand. Det betyder i følge vedtægterne, 
at han altid har ret.
Ny oldermand - den tredje i laugets nu 17-årige historie - er Michael. Han har været med i adskillige år og er derfor godt forberedt på den ærefulde post. Indsættelsen foregik stille og roligt. Michael takkede for tilliden ved at mindes nogle af historierne fra sildelaugets tidlige år - og indtog dermed den historiske plads for bordenden i et levedygtigt laug med muntre svende fra Øland.

Vildsvinekøllen vakte stærke
mindelser om Asterix og Obelix.
Dagens servering var - udover Ølandssildene - en solid og mægtig vildsvinekølle, der kunne have spillet hovedrollen i en historie med Asterix og Obelix.

Køllen var leveret af Ole, der selv havde skudt svinet i Sverige og tilberedt af Palle. Den var garneret med rodfrugter, herlig brun sovs og ikke mindst waldorf-salat. Det er ikke så tit, at vi har salat på bordet, men når det endelig skal være, så er waldorfen et passende valg.

Aftenenes brændevin var rent trylleri fra giftblanderens side. Det var flotte rosedråber lavet på granatæbler, og det smagte himmelsk -også selv om granatæblet ikke lige er en lokal frugt.

Aftenen sluttede som sædvanligt i god ro og orden med "du skønne ø..."
Giftblanderen trakterede med brændevin lavet på granatæbler.
Det er en sand gudedrik - og oven i købet pæn at se på.
Giftblanderen skåler for i granatæbler.
Salat er ikke ligefrem et hit i sildelauget, men skal
det endelig være kaninføde, så kan en waldorfsalat da gå an.
Der arbejdes med svinet...
...Og med solid brun sovs kan det næppe gå helt galt.

Send en kommentar