Ny oldermand
Som sin sidste embedsgerning præsenterer den afgående oldermand delikate Ølandssild. |
Ølandssilden er marineret med solide mængder ramsløg, der er egnens karakterplante nummer 1. |
For det første fik lauget ny oldermand. For det andet havde lauget præmiere på Ølandssild - en ganske særlig og lækker sildevariant godt krydret med Sønder Økse-kål, altså ramsløg. Det er planen, at Ølandssilden fremover skal være laugets signaturret og showstopper ved større begivenheder.
Ølandssilden er udviklet af Birger, der dermed satte et solidt og mindeværdigt punktum for karrieren som oldermand.
Ølandssilden på groft rugbrød flot garneret med rød peber. |
Michael er nu - som den tredje i laugets historie - oldermand. Det betyder i følge vedtægterne, at han altid har ret. |
Vildsvinekøllen vakte stærke mindelser om Asterix og Obelix. |
Køllen var leveret af Ole, der selv havde skudt svinet i Sverige og tilberedt af Palle. Den var garneret med rodfrugter, herlig brun sovs og ikke mindst waldorf-salat. Det er ikke så tit, at vi har salat på bordet, men når det endelig skal være, så er waldorfen et passende valg.
Aftenenes brændevin var rent trylleri fra giftblanderens side. Det var flotte rosedråber lavet på granatæbler, og det smagte himmelsk -også selv om granatæblet ikke lige er en lokal frugt.
Aftenen sluttede som sædvanligt i god ro og orden med "du skønne ø..."
Giftblanderen trakterede med brændevin lavet på granatæbler. Det er en sand gudedrik - og oven i købet pæn at se på. |
Giftblanderen skåler for i granatæbler. |
Salat er ikke ligefrem et hit i sildelauget, men skal det endelig være kaninføde, så kan en waldorfsalat da gå an. |
Der arbejdes med svinet... |
...Og med solid brun sovs kan det næppe gå helt galt. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar