torsdag den 19. oktober 2017

Valnødder og hjernespind

Moderne ammestuehistorier

Når sundhedstosserne kritikløst slår sig løs på nettet og deler alskens former for hjernespind, som med et moderne udtryk gerne betegnes som "fake news", er der næsten ingen grænser for valnødders gode egenskaber.


Angiveligt modvirker valnødder kræft, blodpropper, sukkersyge og mange andre vederstyggeligheder. Oven i købet mener man, at valnødder styrker sædkvaliteten og ikke mindst intelligensen.

Jeg tvivler... For tilhængerne af teorien om valnøddernes styrkende virkning på intelligens agiterer blandt andet for, at det skyldes, at en afskallet valnød ligner den menneskelige hjerne. Det er simpelthen så hjernedød en argumentation, at de pågældende bør fratages val(g)retten.

Jeg er dybest set ligeglad med sådanne ammestuehistorier, men valnødder smager godt - både alene, i waldorff-salat og ikke mindst i brændevin.Hvorfor så overhovedet bruge tid på disse valnøddesyge galninges nødråb om psykiatrisk behandling?

Jo, for nogle år siden plantede jeg et valnøddetræ i haven. Hidtil har udbyttet været stærkt begrænset, men i år har træet givet hele fire valnødder. Desværre fik jeg dem ikke plukket og tørret i tide, så de lå et par dage i georgine-beddet, inden jeg fandt dem. Derfor havde et par af nødderne lidt skåskader, men pyt med det. Nu er de i hvert fald spist. Og de smagte som valnødder: Herligt...

Ingen kommentarer: