søndag den 17. april 2016

Vi vil have orgier...

Til kamp for et sjovere Danmark

Asterix i Alperne byder på solide
orgier med masser af ostefondue.
- Nej, så var det nu bedre i gamle dage, hvor en mand med podagra og portvinsnæse var et sikkert tegn på ædel byrd, sagde naboen, mens vi sad på bænken i forårssolen og nød en lille dram af egen produktion med dåseøl uden pant fra Fleggaard.

Anledningen til naboens nostalgiske betragtninger var Radioavisen, der netop havde fortalt, at flere og flere pensionister ikke kan styre deres alkoholforbrug. Endnu en gang stak puritanismen sit ækle ansigt frem i det hastigt mere og mere glædesløse Danmark.

Budskabet blev selvfølgelig kolporteret af DR, der er ekspert i at tage livsglæden fra danskerne.

Læser man artiklen på statsradiofoniens hjemmeside, viser det sig, at det er en alkoholbehandler, der mener det. Det statistiske belæg er til at overskue – og af artiklen kan man næppe udlede andet, end at antallet af behandlingskrævende sygdomme stiger proportionalt med antallet af behandlere.

Og hvad er problemet? Det kan altså ikke hidse mig op, at nogle af landets pensionister får sig en tår over tørsten. Det er da derfor, man bliver pensionist.

Nu har man knoklet i mange år og ikke haft tid til en ordentlig brandert. Så er det da pensionisterne vel undt, at de tager for sig af retterne. Selv har jeg i hvert fald ikke tænkt mig at holde mig tilbage, når den tid kommer. Drukdøden forekommer mig alt andet lige mere nådig end de forhold, man byder de ældre på vore plejeinstitutioner.

Færdigretter langt over sidste udløbsdato med udkogte kartofler, elendig smagløs sovs og politikere, der diskuterer om vore ældre har ret til en eller to småkager om dagen. De er jo virkeligheden i dagens Danmark.

Så hellere dø af druk end af en overuddannet sosu-assistents misforståede omsorg i et glædesløst samfund, hvor hjemmehjælperne holder et vågent øje med de gamles forbrug og overforbrug. Det var vistnok Rudersdal kommune, der for et års tid siden forbød hjemmehjælperne at købe alkohol og tobak, når de var på indkøb for kommunens pensionister.

DR gjorde sig i den forløbne uge også bemærket med et TV-program, der handlede om at spare på husholdningen. Angiveligt kunne det foregå ved at spise kikærter og andre nye, ”spændende” råvarer og måske endda blive vegetar.

Undskyld mig, men kikærter ville jeg ikke engang byde et svin. Man risikerer jo, at den ækle smag sætter sig i kødet. Og meget af det andet, der kommer udefra, er altså kejserens nye klæder. Vi producerer verdens bedste fødevarer her i landet. Så er det da ikke meningen, at vi skal vansmægte med kikærter og humus. Hvis vi endelig skal spise noget udenlandsk, foretrækker jeg bestemt foie gras, sortfodsskinke og rensdyrkølle.

I øvrigt klinger det hult, at det er Danmarks Radio, der vil lære danskerne at spare. Selv har institutionen jo aldrig holdt sig tilbage med at fråse med licensbetalernes penge. Generaldirektørens løn, direktionsseminarer i Paris, to og tre studieværter i samme program er blot nogle af eksemplerne, men det er en helt anden sag, som vi kan vende tilbage til en anden gang.

Naboen og jeg vil hellere slå et slag for livsglæden. Vi holder meget af Asterix og i lighed med romerne vil vi have orgier, når vi bliver gamle. Orgier med ostefondue, vildsvinetæer i knofedt med honning, bjørnepølse, farseret girafhals og ikke mindst syltede kolibritunger. Selvfølgelig ledsaget af vin – masser af vin.

Vi vil have orgier, vil vi…

På kanten i Nordjyske Stiftstidende 15. april 2016

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Bravo!
Er det okay, hvis jeg linker til din artikel i et af mine indlæg? Naturligvis med alle relevante kildehenvisninger.

Jesper Hansen sagde ...

Ja, link du bare løs....