fredag den 22. april 2016

Fed tjald

Morgensex på strandbredden

Foråret er en fantastisk tid. Fuglene er fu(g)ldstændig i hormonernes vold - og almindelig forsigtighed og anstændighed er en by i Rusland.

Her til morgen fangede jeg et strandskadepar på sengekanten, mens de dyrkede rå sex. Men der er nu ingen grund til forargelse. For når det er strandskader, er der sandsynligvis også tale om ægte kærlighed. Mange strandskadepar holder nemlig sammen hele livet. Det er alligevel noget, for en strandskade kan blive 25 år og er først i ynglealderen efter fire år.

Strandskaden er den færøske nationalfugl. På færøsk hedder den tjaldur - og så er der vel mange, der tænker tjald, som var et meget brugt slang om hash i halvfjerserne.

Der er også en sammenhæng. For Tjaldur var i mange år navnet på et skib, som sejlede mellem Færøerne og Asiatisk Plads i København. Denne plads var i slutningen af tresserne tilholdssted for nogle af de københavnske pushere. Det foregik i det skjulte, så for ikke at afsløre for meget, brugte man tjaldur som et slags kodeord - og deraf slangudtrykket tjald.

Det skulle være ganske vist...

Dagens bonusbillede er en musvåge, der gemte sig på strandengen. Jeg havde ikke set den, så da den pludselig fløj op, var jeg ærlig talt ved at skide i bukserne af bar forskrækkelse. Heldigvis gik den ikke til angreb på fotografen...

Ingen kommentarer: