lørdag den 30. april 2016

Giftblanderens debut

Dannebrogsrød slåen i flasken

Den debuterende giftblander af anden grad.
"Bestået!"

Det var dommen, da Hardy fredag aften debuterede som giftblander af anden grad i Øland Sildelaug. Til debutten havde han medbragt en flaske liflige dråber lavet på slåen fra Lindholm Høje. Den dannebrogsrøde eleksir faldt i alles smag og skabte forventninger om mange spændende smagsoplevelser fra den nu godkendte giftblander af anden grads hånd.

Ole og Bjarne lavet "pulled mørbrad".
Ikke at laugsbrødrene er slagsbrødre, men slåen vil vi i hvert fald gerne have. Vi har i hvert fald slåen os på flasken...

Bedømmelsen faldt på fredagens møde i sildelauget, der som bekendt var det andet møde i april på grund af påskens kalendermæssige udfordringer. Men nu er vi tilbage på sporet - og agter i en overskuelig tid fremover kun at holde et møde om måneden.

"Endnu er der ikke nogen ret, der har taget
skade af lidt fløde og bacon."
Skriverkarlen var desværre forhindret i at deltage i de indledende øvelser, men da jeg ankom ved 20-tiden, var menuen komponeret af Jørn i Oldermandens fravær klar til servering. Først en lækker gang laks med fyld af flødeost - og så en gang fyldt mørbrad med brun sovs tilberedt efter det gode gamle princip om, at der endnu ikke er nogen ret, der har taget skade af bacon og fløde.

Og mørbraden? Den var virkelig mør. Anden-serveringen gav faktisk mindelser om pulled mørbrad, hvis noget sådant ellers findes i det kulinariske begrebsverden.

Lækre sager - og atter en succes fra Øland Sildelaug...
Hardys giftblanding var behørigt etiketteret
- og afspejler en sikker farvesans.

Den lækre lakse-forret.

Ingen kommentarer: