søndag den 20. december 2015

Igen igen

Julehilsen til Grønland

TV-doktoren - nakorsaq Peter Qvortrup Geisling - forsøger
 at lure Pouline Lumholdts trommedansetrin af...
For mange i det grønlandsk-danske miljø er det ikke rigtig jul, før man har set Danmarks Radios julehilsen til Grønland og måske snøftet lidt til den grønlandske julesalme Guuterput, der altid slutter programmet.

Når der er Julehilsen til Grønland, er det tilladt at
vinke til kameraerne. Den slags er normalt ikke
 særlig velset ved TV-shows.
Programmet er det ældste program i Danmarks Radio - og det bliver i år sendt for 83. gang. Det sker sidste søndag i advent klokken 20 på DR1.

Programmet, hvor indslag fra Grønland og Danmark veksler mellem hinanden i et stort show, blev optaget fredag aften. Det skete på musikkonservatoriet i København, der holder til i det tidligere Radiohus - og det var koncertsalen i det gamle hus, der endnu en gang lagde scene til julehilsenen.

Som noget nyt linkede DR også til Odense og Aalborg, hvor der bor mange mennesker med tilknytning til Grønland, og i de to danske byer samledes folk for at overvære showet på storskærm - og måske være den heldige, der kommer igennem med en hilsen til de kære i Grønland, når programmet vises i sin endelige form søndag.

I Aalborg foregik det i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, hvor begivenheden samlede 400 deltagere til en kæmpemæssig kaffe-mik under ledelse af DR-lægen, nakorsaq Peter Qvortrup Geisling. Inden showet var der underholdning med blandt andet trommedanseren Pouline Lumholdt, Ivalu Judithelu og Ikinngutigiit-koret.
Opvarmningen i Aalborg var blandt andet lagt
 i hænderne på Ivalu Judithelu og Ikinngugiit-koret.
Værten i Aalborg var Peter Qvortrup Geisling.
Trommedanseren Pouline Lumholdt jublede, da sønnen Mads
tonede frem på storskærmen som dirigent for Avaat-koret,
der sang i København.

Send en kommentar