torsdag den 10. december 2015

Smuttur til Bruxelles

Les aventures des Jesper...

EU-parlamentet i Bruxelles. Dagens eneste
 udendørsbillede. Vejret var fint i Bruxelles i går.
- Tryk på den røde knap, Tintin...
Foto: Tintin.com
Onsdag blev en lang og travl dag.

Op ved firetiden for at flyve til Bruxelles - og først hjemme igen godt midnat...

Anledningen var et møde og en reception i EU-parlamentet - og egentlig var der god tid. Men desværre så blev det lige til en times forsinkelse fra Kastrup - og det spolerede enhver ambition om bare at få et lille glimt af den belgiske hovedstad. Så det var bare direkte fra lufthavnen og til det veldækkede frokostbord i EU-parlamentarikernes kantine.

Og turen gennem Bruxelles-lufthavnen gik i så rask tempo, at jeg end ikke nåede at få et foto af Tintins måneraket, der ellers er en del af den kunstneriske udsmykning af en ny terminal, der blev indviet i foråret. Så det foto har jeg lånt fra Tintins hjemmeside. Raketten er seks meter høj - og får ærlig talt det 30 centimeters eksemplar, jeg har her på kontoret, til at blegne.

Møderne handlede om EU's arktiske strategi - og den efterfølgende reception var anledning til en snak med et par gamle kendinge fra Tromsø.

På hjemturen nåede jeg lige at få en gang pommes frites i lufthavnen - for det skal man da spise, når man er i Bruxelles. Pommes frites er som bekendt en belgisk opfindelse - i hvert fald i følge belgierne. Det ville glæde mig, hvis de en dag får øjnene op for remouladens velsignelser, for denne pæredanske mayonnaise-variant får man ikke i udlandet.
Parlamentet lå betryggende nok tomt og øde hen... 
Selve mødet foregik i de europæiske Socialdemokraters
 gruppeværelse - og var et led i den såkaldte Northern
Denmark Arctic Dialogue.
Glade nordmænd fra Northern Dimension.

Ingen kommentarer: