fredag den 29. december 2023

På plakaten

I offentlighedens søgelys

Jeg fotograferer jævnligt ved forskellige spejderbegivenheder - først og fremmest fordi jeg synes, at det er sjovt, og også fordi det er en af de måder, jeg kan gøre mig nyttig på i den bevægelse, som jeg har været aktiv i næsten hele livet. Spejderne vil gerne have medieomtale - og det går nemmere, hvis der er gode fotos.

Mit sandsynligvis bedste spejderbillede tog jeg i begyndelsen af 2016 midt i en kold februar-nat på det knaldhårde nordjyske Wasa-Wasa-løb, der i 2024 gennemføres for 75. gang den 3. og 4. februar. Billedet viser en sej spejder, der har været gennem et kloakrør, netop som han kommer ud.

Billedet er nu udkommet på en plakat, som gør reklame for jubilæumsløbet - og plakaten er da også kommet op at hænge herhjemme.

Foto: Nordjysk Spejdermuseum
I øvrigt kan en hel stribe af mine fotos fra Wasa-Wasa også ses på en udstilling midt i Aalborg i øjeblikket. Det er Nordjysk Spejdermuseum og løbs-arrangøren Jens Bang Division, der har fået lov til at låne et udstillingsvindue i Spejder Sports store vinduer på Vesteraa i Aalborgs midtby til at markere jubilæet. Selvfølgelig - for skal spejderne på natløb i begyndelsen af februar, skal grejet være i orden, så det køber de hos Spejder Sport.

Løbet blev skabt i 1949 af DDS-gruppen Hardeknuds dengang nytiltrådte tropsfører Niels Lund-Jensen, der opdagede, at spejdernes spejderkundskaber overhovedet ikke levede op til hans forventninger. Han besluttede at kaste sine spejder ud i en test af, hvad de duede til. Det blev et 30 km natløb, opkaldt efter Niels Lunds favoritbog Wasa-Wasa.

Foto: Nordjysk Spejdermuseum
Løbet er gennemført hvert år siden - bortset fra corona-årene. Det hårde løb tæller også med i spejdernes superliga-turnering, så det bør man ikke gå glip af, hvis man er konkurrence-spejder.

Jeg vil heller ikke gå glip af begivenheden, hvor jeg får lov til at være længe oppe og komme hjem og lugte af røg som en rigtig spejder. Så jeg er selvfølgelig også med, når det går løs den 3. februar om eftermiddagen.

Ingen kommentarer: