onsdag den 5. juli 2023

Tage takker af

En  æra er slut

Det blev til en bette klump i halsen, da Tage Christensen fredag eftermiddag lukkede AT-Havecentret i Østergade for sidste gang. Det hyggelige havecenter med det store udvalg og den gode rådgivning har gennem 35 år været det lokale havefolks foretrukne livline, når det kribler i de grønne fingre.

- Men nu går den ikke længere. Helbredet kan ikke helt følge med, erkender den 82-årige gartner, der nu gennem næsten 60 år har været selvstændig erhvervsdrivende.

- Men jeg har nu ikke tænkt mig at trille tommelfingre, selv om vi nu lukker i Østergade. Vi har jo fortsat blomsterbutikken i Jernbanegade – og her har jeg da tænkt mig at fortsætte med sommerblomsterne.

- Jeg er jo ikke typen, der kan sidde stille, så jeg skal helst have noget at makke med hele tiden. Så jeg bliver ved på en eller anden måde, så længe jeg kan, siger Tage Christiansen.

Men først er der en lille familiefest, der skal klares. For den 12. juli står den på diamantbryllup sammen med Annelise, der har været Tages tro følgesvend i alle årene som selvstændig.

- Ikke nogen stor fest, men den nærmeste familie. Familien betyder meget for mig, så vi kommer nok ikke uden om en lille fest, siger Tage Christensen med det velkendte lune glimt i øjet.

Til efteråret er det 60 siden, at Annelise og Tage Christensen åbnede deres første blomsterbutik i Brovst. Siden blev det til nogle år i Halvrimmen, og i 1988 vendte parret tilbage til Brovst, hvor de åbnede det store havecenter på Østergade.

For snart ti år siden rykkede blomsterudsalget og det efterhånden store gaveudvalg til butikken i Jernbanegade, som drives af børnene.

Tage Christensen beholdt dog bygningerne på Østergade som sit eget ikke helt lille beskæftigelsesprojekt, der har fungeret som et popup-havecenter med åbent i nogle måneder hvert år, når forårssolen fik magt – og så frem til omkring 1. juli.

Nu er det slut – og haveejerne må fremover til blomsterbutikken i Jernbanegade, hvis de har brug for et haveråd fra den meget vidende og populære gartner.

Artiklen blev publiceret første gang på Ligeher.nu den 2. juli. Den findes også i ugens udgave af Ugeavisen Fjerritslev Brovst. Jeg har gennem mange år fået masser af gode haveråd af Tage, så jeg er glad for, at jeg til gengæld fik lov til at skrive denne artikel.

Ingen kommentarer: