søndag den 23. juli 2023

Ruths Spritz

 Uge 29 på Øland

Foto: Anne Frandsen
Skagens berygtede Hellerup-uge lakker mod enden, men siden det er uge 29, ville jeg lørdag eftermiddag med på vognen. I al diskretion og uden nyfigne tilskuere fra Se & Hør-segmentet.

Jeg var som sædvanligt vært ved den lille families årlige grill-fest, så jeg benyttede lejligheden til at byde gæsterne velkommen med cocktailen Ruths Spritz, som det berømte Skagen-hotel angiveligt sælger flere end 6000 glas af - alene i Hellerup-ugen.

Det er forholdsvist nemt at lave Ruths Spritz. Man tager en del Lillet (fransk vermouth), en del vodka og en del jordbær-mousse, shaker det og hælder det på glas. Så topper man op med en isterning og en sjat crémant, der bobler op med det fineste lyserøde skum. Festligt, sommerligt og uden den velkendte Aperol Spritz bitterhed.

Vi lagde ud med frokost på Hotel Klitrosen i Slettestrand. Derefter en sightseeing i pastoratet, hvor vi besøgte så forskellige steder som Lyngmøllen ved Grønnestrand, Galleri Kunst ved Kysten, Naturbruget Tranum og Brovst Speedway-stadion.

Foto: Henrik Jespersen
Vi ankom til parcellen ved 16-tiden. Efter velkomstdrinken gik det løs med almindeligt druk, bærplukning og så middag med stenbiderrogn, grillede lammekoteletter, min klassiske hjemmelavede kartoffelsalat og mormors jordbærkage. Vinene var tysk pap-riesling, Mâcon Azé fra Bourgogne og en sød cava.

Straffen for dette løsslupne vellevned udeblev heller ikke. Jeg tåler dårligt spiritus på mine gamle dage, så søndag morgen døjer jeg med trælse tømmermænd, som kun tiden kan læge. Så kan jeg jo lære det!

Ingen kommentarer: