lørdag den 19. februar 2022

Velkommen på forsiden

En forrygende uge


Onsdag - i sidste øjeblik inden Sermitsiaqs deadline - lykkedes det mig at få et statement og et ultrakort interview med den russiske ambassadør i Danmark. Det blev til en kort, men superaktuel artikel om Ruslands syn på Arktis i lyset af den aktuelle krise - og dermed fik jeg også forsiden på avisen.

Der er ikke mange lyspunkter i den aktuelle situation, hvor fronterne er trukket skarpt op mellem begge parter i informationskrigen, men jeg håber da, at artiklen er med til at nuancere situationen - bare en lille smule. Der er næppe nogen, der vinder ved at trække Arktis ind i konflikten.

Det har i det hele taget været en forrygende uge, hvor der ikke har været mange ledige stunder - og hvor jeg har bevæget mig fra den internationale politik til lun leverpostej på OK-tanken i Brovst. Her er en lille oversigt over produktionen udover interviewet med Vladimir Barbin:

Sermitsiaq:

EU forhindrer digital tinglysning: EU betragter Grønland som et usikkert tredjeland. Det forhindrer effektivisering af de grønlandske retter.

RAL ejer containerne: RAL's containere kan ikke bruges i international trafik. Det fordyrer eksporten af Seafood-produkter fra Grønland.

25 år med Katuaq: En både personlig og morsom artikel om kulturhuset i Nuuk, der havde jubilæum i ugen.

Grønlandsk kunst på folkeaktier: Stort anlagt konkurrence for grønlandske kunstnere.

Forårsfornemmelser på Station Nord: Lyset er på vej tilbage på kongerigets nordligste bastion - og de fem soldater på stationen har netop været til MUS-samtaler.

Nuuk Ugeavis:

Skuddrama på Atertaq: Mand skød mod politiet nær min gamle bopæl i Nuussuaq. Manden blev anholdt af Grønlands Politis indsatsstyrke. Bybusdriften blev alvorligt forstyrret af dramaet.

Beredskabsøvelse i Qinngorput: Masser af blå blink i Nuuk-forstaden Qinngorput.

Nordjyske Lokalmedier:

Lun leverpostej på tanken: OK i Brovst udvider sortimentet.

Stor pavillon i Fjerritslev: Børnehave flytter i midlertidige lokaler i forbindelse med udvidelse.

Hanbo-snitter: Bestselleren hos Konditoriet i Fjerritslev er en lokal variant af hindbærsnitten.

Sæson-åbning: Souvenirbutikken 3D i Fjerritslev åbnede for turistsæsonen fredag.

Weekendens planer:

17 nye snescootere til Grønlands Politi, Buddhist-tempel i Brovst, Buschauffør har 60 års jubilæum - og hvem ved? Måske en hardcore nyhed eller to. Det vil kun tiden vise.

For resten holdt jeg foredrag i Hirtshals mandag aften - og så har der været et par opgave for mine kommercielle kunder.

Tirsdag skrev jeg mit tastatur i smadder. Heldigvis kunne jeg hurtigt skaffe et nyt i Halvrimmen. Jeg skriver 10 fingers blindskrift, som jeg lærte i gamle dage på en Triumph-skrivemaskine, hvor der skulle gås hårdt til tasterne. Det sidder fortsat i fingrene, så moderne plastik-tastaturer holder sjældent mere end to år her i huset...

Sermitsiaq og Nuuk Ugeavis kan downloades her. Historierne til Nordjyske lokalmedier dukker op i løbet af ugen her.

Ingen kommentarer: