onsdag den 23. februar 2022

Stjerneskud og palindrom

Kobberbryllup


Tirsdag var en såkaldt palindrom-dag. 22/2/22. Det er sådan en slags talmagi, som mange af grønlandsk oprindelse går meget op i - og hvis der er noget at fejre på dagen, så er det næsten magisk.

Så det passede nærmest som fod i hose, at vi tirsdag kunne fejre kobberbryllup. Ikke at det var den helt store begivenhed, for vi har boet sammen i snart 28 år. Men jeg er en festabe - og havde da gerne benyttet lejligheden til det helt store kulinariske udtræk og en dags arbejde i køkkenet efterfulgt af nogle timer ved bordet og liflige vine.

Men i dagens anledning fik fruen lov at bestemme - og hun havde såmænd bare et beskedent ønske om at markere dagen med et stjerneskud. Den slags har naturligvis også sin berettigelse. Det er egentlig lang tid siden, vi sidst har fået stjerneskud. Coronaen har flyttet meget af madlavningen til de hjemlige køkkentragter.

Men nu skulle det være. Det blev naturligvis stjerneskud fra Klausen i Hune. Luksusudgaven til herren og børneudgaven til fruen. Det var nu heller ikke så ringe på en forholdsvis almindelig tirsdag, hvor jeg havde arbejdet hele dagen på kontoret - bortset fra en tur til bageren og blomsterhandleren i den årle morgen.

Bemærk, at der altid er krebs på toppen af stjerneskuddene fra Klausen. Krebsen er firmaets logo - og så også signaturen på retterne ud af huset, så man aldrig er i tvivl om ophavet. Det er en god ide, synes jeg...

2 kommentarer:

Kaj Munkholm sagde ...

Datoen 22022022 er ikke blot et palindrom, men også et ambigram. Hvis du læser tallet (f.eks. på en regnemaskine)på hovedet, vil der også stå 22022022.

Jesper Hansen sagde ...

Tak for kommentaren. Du har ret, men jeg valgte ikke at skrive det, fordi det ikke tilføjer noget til historien. mvh Jesper