fredag den 30. maj 2014

Egernet på rov

På jagt efter lærkens reder...

Torsdagens gæst i haven.
Red alert!

Pludselig torsdag eftermiddag blev der en voldsom larm i lærketræet. Der var ingen tvivl om, at der var et eller andet efter fuglene. Normalt plejer det at være spurvehøgen - men det bliver altid fulgt af total radiotavshed, mens fuglene trykker sig og forsøger at undgå høgens vagtsomme øjne.

Det her var noget andet - for larmen blev ved.

Pludselig så jeg et  rødt dyr, der rykkede op ad træstammen. Lige sådan ved første øjekast troede jeg, at det var en husmår på grund af den meget lyse bryst, men da dyret faldt til ro mellem grenene var det helt umiskendeligt et egern.

Egernet spiser mest frø og kogler, men går ikke af vejen for insekter og æg - og dette egern var tydeligvis på æggerov, siden fuglene i den grad var oprørt.

Egernet huserede hele eftermiddagen - og på et tidspunkt forlod det lærketræet. Det var bestemt ikke en ufarlig operation - for stærene gik direkte til angreb på egernet, mens det løb ned af stammen. Det har jeg aldrig set før - men de fløj direkte ind i egernet, der fik sig nogle tæsk, inden det smuttede over i bøgen ved bålpladsen.

Det er første gang, jeg ser egern på parcellen - men det var et sjovt møde. Og det kunne da være morsomt, hvis det skulle blive et mere permanent bekendtskab. Godtnok er fuglene ikke tilfredse, men et egern er bestemt at foretrække frem for de mus og rotter, der indimellem føler sig tiltrukket af godterne på foderbrættet.

Og lærketræet kan måske ånde lettet op. For jeg har ellers alvorligt overvejet, om det skal fældes til vinter - men hvis det kan være med til at tiltrække en egernfamilie, kan det naturligvis ikke komme på tale...

Ingen kommentarer: