lørdag den 3. november 2012

Kanon-føde

10 kulinariske højdepunkter

Stegt flæsk med persillesovs er noget af fineste, der
er frembragt i det danske køkken.
Fredag formiddag sad jeg og skrev på klummen "På kanten" til lørdagens udgave af Nordjyske Stiftstidende. Som sædvanlig havde jeg noteret en del ideer ned - og en af dem handlede om, at pølsevognens hotdog burde være en del af den danske kulturkanon på linie med H.C. Andersen og Rifbjerg.

Jeg havde også ganske hurtigt griflet et forslag til en dansk kulinarisk kanon ned. Den blev ikke brugt i klummen, men derfor behøver bloggens læsere ikke at blive snydt for mit bud på de ti vigtigste retter i det danske køkken - foruden altså hotdoggen og den herostratisk berygtede bøf-sandwich med brun sovs. 

Smørrebrød
Medister
Sprængt oksebryst
Mormorkylling
Tarteletter
Stegt flæsk med persillesovs
Stegt rødspætte
Kogt torsk
Wienerbrød
Frikadeller

Listen er ikke prioriteret, men består af ti af mine yndlingsretter - og der er sikkert et par, som jeg har glemt, men sådanne top ti lister er jo ikke andet end pjat og lir, så det lever jeg med.

Ingen kommentarer: