søndag den 29. juli 2012

Farvel

Spejdernes Lejr forbi

Omkring 100 politi- og hjemmeværnsfolk samt lejrens
 egen sikkerhedstjeneste sørgede for, at trafikken gik og
kørte gnidningsløst.
Så er sommerens store spejderbegivenhed forbi.I løbet af dagen fra klokken seks i morges er spejderne strømmet hjemefter i en lind strøm.

Kloge hoveder har regnet ud, at der i løbet af morgenen og formiddagen er kørt en bus i minuttet ud fra den store lejrplads i Holstebros udkant.

Trafik var der i hvert fald nok af - og man må nøjes med et par billeder taget i bilen med mobilkameraet, for trafikken og politiet tillod ikke ligefrem, at jeg stoppede op og tog nogle ordentlige billeder.

I løbet af et par dage vil man ikke kunne se, at denne mark
var 35.000 spejderes hjem i en god uges tid.
Jeg forlod lejren ved middagstid. Egentlig var det først planen, at jeg skulle have været afsted i morgen, men nedtagningen af Cafe Kløveren og Liljen gik noget hurtigere en planlagt. Vi havde en del franske hotdogs i overskud - og så kan man jo udrette mirakler på en lejr fyldt med sultne spejdere. Vi fik en hjælpende hånd og i løbet af et par timer, var det store telt ryddet og klar til at blive taget ned af udlejningsfirmaets folk.

Teltet går videre til endnu en fest i det danske sommerland - og en flok mogede og trætte spejdere vendte næsen hjemefter til en lur og et bad.

Det bliver lidt af en kold tyrker at skulle vænne sig til livet indendørs - faktisk har jeg haft det lidt svært ved at gå ind her til aften. Men hverdagen kalder - og ærlig talt trænger jeg til en god nats søvn. For der er ikke noget, man bliver så træt af som frisk luft - og det har jeg jo fået i rigelige mængder de seneste ti dage. Så farvel til Spejdernes Lejr - og godnat.


1 kommentar:

anjoe sagde ...

Dejlige, OK få reportager fra en megastor spejderlejr - og ja, jeg er helt enig med dig i, at hverken franske klovne eller danske komikere/kendiser skal stå for åbningsseancen; det skulle være overladt til spejderbevægelsen at hitte på noget solidt selv :)
Men det viser vel et tidstypisk billede på en måde, ØV :(