mandag den 23. juli 2012

Det første lejrbål?

Spejderlejren officielt åbnet

Søndag aften åbnede Spejdernes Lejr officielt. Normalt foregår den slags ved et stort fælles lejrbål - men uvist af hvilke årsager havde man solgt ud af principperne og tilrettelagt det som et TV-show, der forresten også blev sendt direkte på en eller anden inferiør kanal.

Med denne leflen for de berømte fem minutters berømmelse var det, som normalt er en smuk, fælles oplevelse blevet forvandlet til almindeligt konsum. Ikke noget med bålsange, men barnagtig pop og pladder - altsammen formidlet af Anders Lund Madsen, der som bekendt er både dum, arrogant og træls at høre på. Børnene kunne ikke gøre andet end at kigge på - akkurat som når de ser fjernsyn derhjemme. Det er skammeligt og for dårligt af arrangørerne - og kan vel kun undskyldes med, at kulturforskellene mellem de danske spejderkorps åbenbart er så store, at man kun kan blive enig om den laveste fællesnævner.

Lad mig slå fast, at underholdningen ved et lejrbål skal inddrage deltagerne - og at det bedste resultat opnås, hvis deltagerne selv bidrager. Professionelle studieværter og popstjerner har intet at gøre på en spejderlejr.
Den grønlandske fane blev båret ind af
 Palleq og Nasunnguaq fra Qaqortoq.

Åbningen  blev overværet af de 35.000 lejrdeltagere samt
15.000 nysgerrige Holstebrofolk.

Blandt deltagerne var denne nisseflok fra Norge.

Anders Lund Madsen er helt uden situationsfornemmelse - og slet
 ikke spor morsom.

Midt under åbningsceremonien blev lejrcheferne interviwet til TV2.

Det tog næsten to timer at få de 35.000 deltager på plads.

Ingen kommentarer: