lørdag den 4. november 2023

Sjaggernes fest

Tjørne-orgie

Sjag-sjag sagde det, da omkring hundrede sjaggere lørdag eftermiddag satte sig til bords i tjørnetræet uden for kontoret.

Så sagde det sjag-sjag en gang til - og så måtte den ellers rigt bærbugnende tjørn melde udsolgt af de forførende røde bær. Sjaggerne havde en fest og fuglefotografen ligeså.

Netop nu er der sjaggere over alt i naturen. På rov i træer og buske, langs vejene og i haverne. De kommer fra Norge og Sverige - og er nu på vinterferie under varmere himmelstrøg. Omkring 100.000 sjaggere opholder sig i Danmark om vinteren.

Enkelte bliver her også om sommeren og yngler. Men det er ganske få. I 2018 var der 820 par. Og det var først i 1960, at de første ynglefund blev gjort i Danmark.

Men sjaggeren er på en måde "min" fugl. Allerede mens jeg gk i gymnasiet i midten af 70'erne havde vi et ynglepar i haven på Postbakken i Farsø. Det var den fugleinteresserede student in spe ret stolt af. Vi havde i øvrigt også masser af sjaggere i haven, da vi boede i Straumsbukta ved Tromsø for 15 år siden.

Så det er bestemt ikke en sjælden fugl. Men det er min. Og sjovt var det i en times tid at have de mange sjaggere til tjørne-orgie.



Ingen kommentarer: