søndag den 12. november 2023

De sidste krampetrækninger

Vinterklar

Weekenden er gået med at gøre haven vinterklar. For det lakker umiskendeligt mod vinter.

Alle pelargonierne - og det er mange - er pakket ned til vinterkvarteret på værkstedet. De fleste begonier ligeså, men jeg lod nu et par krukker blive stående med fuchsia og begonier. De blomstrer så fint, at jeg ikke kunne nænne at klippe dem ned - og pyt, når først frosten kommer, er den sag hurtigt klaret.

De fleste af krukkerne er tømt og stillet ind. Men nogle enkelte har jeg sparet og fyldt dem med med løg - påskeliljer og tulipaner. Der bliver også nogle stykker med hyacinter og juleroser, men jeg mangler lige at få blomsterne købt, når jeg finder et skarpt tilbud.

TV-meteorologerne jubler ved udsigten til vinterligt nedbør, som er deres eufemistiske betegnelse for sne. Måske onsdag. Lad os nu lige se, hvor galt det går. Jeg har for over en uge siden meget profetisk bestilt hjulskifte onsdag morgen. For man behøver jo ikke være meteorolog med en lang fin uddannelse for at vide, at det snart er vinter. Det er såmænd nok bare at kigge i kalenderen.

Et andet sikkert vintertegn er rødkælken på gårdspladsen. Den er flyttet ind under buksbommen. Den løber så rundt og holder øje med, om der dukker noget spiseligt op, når jeg arbejder i haven. Det er et sikkert vintertegn.

Ingen kommentarer: