onsdag den 16. august 2023

Nemt og lækkert sommersnask

Overskudstomater

Det er højsæson for friske tomater fra haven. Desværre er jeg ikke særlig vild efter tomater - og slet ikke rå tomater, men jeg dyrker dem alligevel, fordi jeg synes, at det sjovt at få ting til at gro.

Så må jeg jo i gang i køkkenet for at få skidtet spist. Jeg har i mange år dyrket denne lille nemme ret, der smager tossegodt - og hvor anstrengelserne står rigeligt mål med resultatet. Det handler om umami og koncentreret smag, og det er ikke spor svært.

Jeg lægger ud med at lave en forsvarlig portion bløde løg i lidt smør. Når løgene er færdige, tager jeg dem af panden og fortsætter med at smide fire til fem skivede tomater i smørret. Når tomaterne bliver varme, smider de saften - og så handler det ellers bare om at lade dem simre et kvarters tid, så saften koger ind til en kraftfuld sauce. Smag til med godt med salt og peber og hæld tomaterne i skålen med løgene.

Det ligner snask - og det er snask, men som sagt: Det smager tossegodt og er det perfekte tilbehør til en omelet med lidt bacon og et drys persille.

Det er sommermad - på min facon. Men prøv selv. Det er så nemt. 

Ingen kommentarer: