søndag den 28. august 2022

Klarsyn

Rene ruder at trutte i...

Så er sommerens store udendørs renoveringsprojekt ved at være færdigt. Prikken over i'et blev sat mandag, da Lone og Brian fra Farsø pudsede vinduerne både udvendigt og indvendigt. Nu står det lille hus skarpere end nogensinde i de godt tretten år, jeg har haft det.

Vinduespudsningen var mildest talt tiltrængt. Jeg har jo skiftet en del punkterede termoruder i sommerens løb, så der var både fingeraftryk, algefjerner og masser af tidens tand på ruderne - og på den indvendige side var der også tydeligt præg af, at det jo er et rygerhjem - og der for resten ikke er pudset ruder indvendigt, mens Dina var syg.

Lone og Brian er gamle venner af huset. De driver rengøringsselskabet Varena i Farsø og gjorde i sin tid rent hos mine forældre. De har også hjulpet med rengøringen her et par gange i perioden omkring mine forældres død. Dina var dog ikke så pjattet med at have fremmede til at gøre rent, så det er nogle år siden, at de sidst har været her.

Men denne gang havde jeg også hyret dem til den helt store hovedrengøring i stueetagen. Jeg har ingen problemer med den daglige rengøring, men hele hytten trængte ærlig talt til den helt store og professionelle rengøringstur. Og det var en fryd at se de to på knap fem timer forvandle huset til et klinisk rent hjem, der nu tåler sammenligning med en operationsstue. Intet mindre.

Men der er ingen grund til at hvile på laurbærrene. Store projekter venter forude. Jeg vil have renoveret bryggerset. Det er mørkt og rodet og har i mange år mest af alt tjent som pulterrum for parkerede blomsterprojekter, så det trænger til en gennemgribende renovering.

Det får dog vente til efteråret og den kolde tid. Vejret er endnu til udendørs sysler - og i øvrigt også ren afslapning. Blomsterne topper netop nu, så det skal nydes.

Der skal sådan set også laves brænde til vinteren. Forinden skal brændeskuret dog ryddes. Gamle cykler, gamle flyttekasser og meget andet tingeltangel samt et halvt ton visne blade skal væk. Første skridt tog jeg i sidste uge, hvor jeg slap af med et gammelt køleskab, som tidligere har fungeret som tørreskab til røgeriet. Det gav så lige en kvadratmeter ekstra plads - og som sagt, skal jeg jo i gang med brændehuggeriet, så vi kan spare på den dyre strøm.

Flere beretninger fra projektfronten følger...

Ingen kommentarer: