tirsdag den 16. august 2022

Arbejdslejr på Øland

Fangekost...


På mine ældre dage er jeg blevet bange for at stå på stiger - stigofobi - og det er et problem, når de to vinduer i gavlen trænger til maling.

Heldigvis var hjælpen inden for rækkevidde. Kusine Anne og Henrik stillede sig til rådighed, så søndag var de to inviteret til arbejdslejr på Øland. Det var varmt, så vi havde ikke travlt. Men vinduerne blev malet - og så benyttede jeg lejligheden til at kræse om häftlingerne i arbejdslejren med lidt håndarbejde fra køkkenet.

Til frokost blev det en sildemad med lakserøget sild og røræg. Herefter stuvede kantareller. Og det var alt. Lidt, men godt. Kantarellerne ristes af - som kokkene siger - på en tør pande, får en klat smør og ristes godt gyldne - og så tilsætter man en sjat fløde og koger hele herligheden ind og slutter med lidt salt og peber. Det er ikke så svært, men det dur.

Til eftermiddagskaffen var der købekage. Hanbosnitter og en jordbærtærte fra Konditoren i Fjerritslev. Under normale omstændigheder ville jeg nok have budt på hjemmebag, men fryseren er frosset til i sommerens løb - så købekagerne var dagens nødløsning.Nu har jeg slukket fryseren og flyttet kager med mere over i en lånt fryser i medborgerhuset - og torsdag ryger de to gamle frysere og to gamle køleskabe til skrot. Det er tiderne. Det kan ikke længere lade sig gøre at reparere ting. Det er ikke så sært, at miljøet er af lave.

Aftensmaden var den velkendte kartoffelsalat, som min kusine sætter så stor pris på - og som jeg gerne laver. Hertil lammeculotte, der er en af mine foretrukne fastfood-løsninger. Rids culotterne og gnid dem ind med salt, peber, hvidløg og timian - og så tyve minutter i ovnen ved 190 grader til en kernetemperatur på 65 grader. Det smager formidabelt og er bare så nemt at lave.

Dagens showstopper var trifli med blomme i madeira. Blommen fandt jeg i køleskabet, der jo også skal skrottes. Jeg lavede det sidste år, og egentlig var planen at bruge det til fyldte chokolader, men det var desværre blevet lidt for tyndt til konfektbrug. Til gengæld er det fint til trifli - og da jeg ikke har serveringsglas i en passende størrelse, blev det til en solid dessert serveret i ølglas.

Tak for hjælpen i arbejdslejren. Dagens bonusbillede er en fin gammel havørn, som kom forbi parcellen lørdag middag.

Ingen kommentarer: