søndag den 10. juli 2022

Værdi af nyttehaven

Nye kartofler


Fredag aften tog jeg fat på årets nye kartofler - af egen avl fra nyttehaven.

Jeg kunne sagtens være begyndt allerede for en uge siden, men jeg har lige haft en dille med mormordressing, så det er blevet til forskellige salatvarianter til aftensmad de seneste uger.

Men nu er jeg i gang. Det blev fejret med frikadeller og så en forsvarlig klat hvidløgs-persille-smør. Også hvidløg er sådan noget, jeg periodisk spiser ret meget af.

Hvidløg udmærker sig ved at holde vampyrer væk - og det skal nok passe. Vampyrer ser vi ikke meget til her på parcellen. Til gengæld er der masser af myg, klæg og også skovflåter, som alle elsker mig. Tro mig - kærligheden er ikke gensidig, men det lader de små bæster hånt om.

Kartoflerne blev sat lidt sent, da jeg jo brugte påsken til at ordne flagstangen. I skyndingen fik jeg heller ikke noteret sorten ned. Det eneste, jeg ved med sikkerhed, er, at det ikke er solist, som jeg ellers i mange år har dyrket som den tidlige sort.

Men solist er modtagelig for skurv - og det har jeg døjet meget med, så i år skulle der prøves noget andet. Så den nye sort kom i jorden - sammen med navnet, som jeg har svedt helt ud.

Men pyt. Det går jo nok endda. Spises skal de i hvert fald - og nye kartofler kan jo bruges til så meget - kartoffelsalat ikke at forglemme. Og det kommer helt sikkert på menuen de kommende uger. Hjemmelavet og med et touch af hvidløg - bare for en sikkerheds skyld.

Ingen kommentarer: