mandag den 27. juni 2022

Tordenkaffe

Alle gode gaver kommer ovenfra

Tordenkaffe er en fast tradition her i huset. Tordenvejr er yderst sjældent i Arktis, og det er bestemt ikke hvert år, man oplever det, så dette ellers relativt almindelige danske sommerfænomen er en lille smule magisk.

Som grønlandsk født var Dina dybt fascineret, når sommerbragene rullede sig ud - og jeg selv har jo et betydeligt efterslæb efter mange år i Grønland og Nordnorge. Så selv om Dina nu er væk, blev kaffen sat over søndag eftermiddag, da en lille tordenbyge rullede op over Øland.

Jeg indtog den vante plads på gårdspladsen under halvtaget med kaffen - og sendte Dina en vemodig tanke om alle de stunder, som vi har tilbragt sammen, mens vi har drukket tordenkaffe på denne udsøgte plads.

Det var nu ikke så voldsomt. Tordenbygerne har det med at gå uden om Øland. De får masser af regn og torden både i Aalborg og i Thisted, mens vi her på øen bare kan se misundeligt til.

Det blev til sølle syv millimeter på en halv times tid. Slet ikke nok til en vanding - endsige et skybrud af den slags, der får TV-meteorologerne til at skylle over i begejstring.

Men hyggeligt var det at sidde der og mindes - og efter sigende får vi mere regn mandag. Så det går jo nok endda.

Ingen kommentarer: