torsdag den 9. juni 2022

Kaloriebombe

Ostekage med gods i


Det er efterhånden lang tid siden, at jeg har haft gang i bageriet og konditor-kunsten. Dinas sygdom betød, at kagerne og det hjemmebagte ikke rigtig fængede - og jeg er ikke den, der presser på.

Men forleden var der gæstebud til kaffen - og jeg besluttede mig for at lave en ostekage. Lidt fri leg efter en gammel opskrift fra Sildelauget, Det lykkedes ganske godt, så her er opskriften - også så jeg selv kan huske den...

Jeg begyndte med at smøre en springform. Så lavede jeg en bund på 300 gram blended havregryn, 200 gram smør og 150 gram rørsukker. Det hele på en varm pande og brunes let. Massen lægges i bunden af springformen og glattes ud.

Så tog jeg 200 gram flødeost, 500 gram mascarpone, tre spiseskeer honning og revet cironskal fra en hel citron, som jeg rørte sammen og smagte til med lidt citronsaft. Det skal ikke være surt, men man skal fornemme citronen.

Herefter smeltede jeg fem blade husblas i en deciliter fløde og rørte det sammen med ostemassen. Det blev hældt oven på bunden og fik så et par timer i køleskabet, mens kagen satte sig.

Umiddelbart inden serveringen pyntede jeg med afdryppede amarena-kirsebær og slog et par streger med flydende honning. Det så sgu godt ud - og smagen var der i hvert fald heller ikke noget i vejen med.

Det er fuldfede produkter hele vejen igennem, så risikoen for dårlig smag var nok også til at overskue. Men man kan jo overveje at smelte husblassen i sødmælk og bruge ricotta i stedet for mascarpone. Og hvis man har hang til frugt, kan man jo bruge friske hindbær eller blåbær i stedet for de sukkersøde amarena-kirsebær. Men jeg var altså i det italienske lune, så selvfølgelig skulle der syltede italienske kirsebær til.

Ingen kommentarer: