lørdag den 4. juni 2022

Nattergalen ved gadekæret

Fuglenes svar på Jimi Hendrix


Der er ikke meget Keld Heick over nattergalen, der nok er det nærmeste, vi kommer Jimi Hendrix i fuglestemmer.

Alligevel rinder "Ved Landsbyens gadekær" mig i hu netop nu. For jeg har altså en nattergal i baghaven - nærmere bestemt ved gadekæret i Østerby 20 meter fra parcellen.

Jeg har de seneste nætter været oppe ved midnatstid og kørt rundt til de sædvanlige steder - blandt andet nede ved dæmningen - for at høre nattergal. Desværre uden det helt store held. Bevares, jeg har da hørt den lille og ellers temmelig larmende fugl i fluesnapper-familien. Men det har ikke været noget særligt.

Så i nat var det blevet lidt senere. Ved godt halvto-tiden skulle der igen brændes dyr benzin af på en nattergaletur. Men bilen kom aldrig ud af carporten. Der var ganske enkelt nattergal i baghaven...

Jeg fik hurtigt fuglen lokaliseret til gadekæret i Østerby - små 20 meter fra hegnet i baghaven. Så var det bare med at nyde det. En kop kaffe i hånden og en time i den vindstille, men noget kølige lyse sommernat. Dog ikke så lys, at fuglefoto kunne komme på tale.

Men jeg brugte da kameraets videofunktion til at forevige den vilde fuglesang. Lyt med her:

Jeg beklager meget larmen i baggrunden. Det er naboens varmepumpe - og en glimrende dokumentation af, hvordan disse nymodens varmekilder forpester min tilværelse med støj, efter at hele Øland i efteråret fik varmepumper, da fjernvarmeværket gik konkurs. Endnu et eksempel på, at fremskridtet ikke er af det gode.

Ingen kommentarer: