mandag den 13. juni 2022

Bemærk forskellen

Det pynter


I weekenden før Dinas bisættelse fik jeg hjælp af gode venner til at få kalket huset. Den hjælp er jeg dybt taknemmelig for. Det var nogle trælse dage - og det var dejligt at mærke, at der var folk, der ville hjælpe i det, som jeg eufemisk vil omtale som nødens stund.

Nu er tingene så ved at falde til ro. Huset står knivskarpt med nyt kalk og sokkeltjære. Men det er også åbenbart, at træværket - vinduer og døre - efterhånden trænger til en gang maling.

Det er ikke blevet malet i den tid, jeg har haft huset - og det er nu tretten år siden, at jeg overtog det, så der er nok også dem, som mener, at det er på tide.

Det er et stort arbejde. Heldigvis behøver man ikke at gøre det på en dag, men kan gøre lige som man spiser en elefant: I små bidder.

Så søndag gik jeg i gang med det første vindue og bryggersdøren. Her kan man virkelig bruge floskelen om at gøre en forskel. Nøj, hvor det pynter....

Nu er der så bare 17 vinduer og et par døre tilbage. Så jeg ved godt, hvad de lange sommeraftener skal gå med. Men først er der lige en halv snes punkterede termoruder, der også skal udskiftes. De skal laves efter mål, og de er bestilt, men ankommer først efter sankthans.

Det bør imidlertid ikke være en undskyldning for ikke at fortsætte malerarbejdet på vinduerne uden fejl - for det er et arbejde, hvor man virkelig kan se, hvor man er kommet til - og det er jo en stor tilfredsstillelse i sig selv.

2 kommentarer:

T Agersted sagde ...

nydeligt arbejde, hvilken maling bruger du?

Jesper Hansen sagde ...

Pinotex Superdec, vandbaseret. Det var en spand, som den tidligere ejer havde efterladt. Der er cirka 3,5 liter tilbage - og det rækker rigeligt.