lørdag den 9. april 2022

Fødselsdag uden flag

Grounded


Jeg fyldte 64 onsdag. Det blev en overvældende dag takket være Facebook, hvor jeg modtog 250 lykønskninger. Selv om jeg er skeptisk over for sociale media, erkender jeg, at Facebook fungerer fint i forhold til fødselsdage. Så tak for alle hilsenerne og de søde tanker.

Dagen blev fejret uden flag. Flagstangen er grounded, fordi den skal males. Det har den trængt til i mindst fem år, så nu skal det være. Men først skal den have den helt store tur med højtryksrenser, sandpapir og maling - og det gælder også flagstangssokkelen, hvor jeg har indkøbt flot postkasserødt maling. Det skal nok blive godt, men der skal altså slides. Målet er, at jeg bliver færdig til Dinas fødselsdag i midten af maj, så vi kan flage med Erfalasorput til den tid.

Det blev også til en lille fødselsdagsgave til mig selv. En halv tønde whisky, undskyld, en halv whiskytønde, som jeg længe har ønsket mig til at samle regnvand i. Jeg har i nu godt ti år haft en murerbalje til formålet. Det virker - men kønt er det ikke.

Så nu er murerbaljen erstattet med whiskytønden. Indkøbt i Jem og Fix i Aabybro for små 300 kroner. Til den pris kan jeg godt være lidt skeptisk med hensyn til proveniens. Men den er god nok. Bilen stinker fortsat af whisky her flere dage efter, at tønden var ude at køre de 25 minutter fra Aabybro.

Ellers var dagen ganske fredelig. Dina har det desværre ikke så godt, så det blev ikke til gæstebud, som jeg ellers holder meget af. Til gengæld fejrede vi dagen med en tur til Hjørring sygehus til endnu en undersøgelse. Og vel hjemme igen med en gang lammeculotte med flødekartofler. Det er nem mad, men det smager hammergodt.

Og så blev der arbejdet igennem fra fire morgen. Tiden op til påske er ganske forstyrret i mediebranchen, fordi alle deadlines er rykket. Jeg har en teori om, at helligdagene er Guds straf til en ugudelig journaliststand.

Fødselsdagen bød også på snevejr. I det hele taget var vejret ikke særlig godt. Den tager jeg på min kappe, selv om jeg ikke lige erindrer nogen konkret begivenhed, som gør, at den triste skæbne skulle overgå mig. Men snevejret fortsatte både torsdag og fredag, så jeg er nok ikke den eneste...

Ingen kommentarer: