onsdag den 11. marts 2020

Traner i grøftekanten

Nærkontakt

(Fotos er klikbare)
Tirsdag aften var jeg til den årlige generalforsamling i Friluftsrådets Aalborg-Himmerlandsafdeling. Det foregik inde bag hegnet i Tofte Skov med oplæg af Jacob Skriver, der er driftsleder på i det store - og for offentligheden lukkede - naturreservat, som er ejet af Aage V. Jensens Fond.

Desværre var det først efter mørkets frembrud, så det har jeg ingen fotos af. Men jeg kørte hjemmefra i god tid i den regndunkle eftermiddag, så jeg lige kunne tjekke elgene i Lille Vildmose. Dem så jeg nu ikke noget til, men det blev til nærkontakt med et par traner, som hyggede sig i en grøftekant.

Tranen er noget af det største fjerkræ i den danske fauna, og alene af den grund er det altid en fornøjelse at møde fuglen. Og så er det lidt nemmere at fotografere traner i Lille Vildmose, hvor de har vænnet sig til fotografer og derfor spankulerer - en trane spankulerer nemlig, hvis du skulle være i tvivl - rundt uanfægtet af mennesker.

Det var mørkt - og solen var gået ned, men jeg har presset billederne til det yderste i Photoshop, så de kan da bruges...

Udover tranerne så jeg masser af rådyr og et par sølvhejrer, men ellers var det en temmelig død sen eftermiddag.

Ingen kommentarer: