søndag den 29. marts 2020

Storspover

Melankolsk sang


Solen skinner voldsomt, men det er fortsat koldt og blæsende - og det helt store forårstræk lader forsigtigt vente på sig.

Men lidt sker der da derude. De seneste dage har blandt andet budt på en del storspover, som fouragerer i Ulvedybet.

Det er vores største vadefugl, men gør nu ikke så meget væsen af sig. Men skulle man være i tvivl, kan man altid lytte efter sangen. Storspoven har en meget karakteristisk og meget melankolsk sang, som kan høres langt væk. Meget passende til et koldt forår, hvor vi længes både efter varme og normale tider.

Men ellers er det helt store hit i øjeblikket de lysbugede knortegås, der ligger i ålegræs-bæltet ud for dæmningen. Der er mange - omkring et par tusinde - og taget i betragtning, at den samlede bestand på verdensplan er cirka 7.000, er det altså mange.

De lysbugede knortegæs samler i øjeblikket kræfter til trækket til sommerkvarteret på Svalbard. Der er lidt tid endnu, for først i slutningen af maj begynder sneen at smelte på Svalbard. Aktuelt er der minus 23 grader og 5m/s fra NV i Longyearbyen, selv om solen er på himmelen cirka 15 timer i dag. Der er kun kort tid til midnatssolen...

Ingen kommentarer: