torsdag den 21. juni 2018

Hvalbøffer

Grillparty i skolegården

Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg betragter miljøtosser som Paul Watson og Greenpeace som en verdens syv plager - og i øvrigt en flok klaphatte. Dermed er jeg på linie med de fleste grønlændere - og jeg håber da, at nogle af klaphattene finder vej til denne artikel via Google, så de rigtigt kan blive forarget og sure på mig.

Jeg fik nemlig hvalbøffer til frokost! Dejlige møre og blodige bøffer fra vågehval, der i Grønland normalt kaldes sildepisker.

En af dagens opgaver var nemlig et fotojob på en af byskolerne i Sisimiut, hvor der var sidste skoledag. På skolen havde man disket op til et rigtigt grill-party, hvor en af lærerne stegte sæl- og hvalkød, der blev serveret med ægte catering-kartoffelsalat. Det glæder mig usigeligt at se, hvordan man på årets sidste skoledag nød de lokale kød-specialiteter - og hvor det endnu en gang blev understreget, at Grønland ikke er for vegetarer...

Jeg indrømmer også gerne, at jeg sprang sælen over. Det er lidt specielt og har aldrig rigtig sagt mig noget, når vi ser bort fra stegt sællever med bløde løg og brun sovs. Til gengæld kastede jeg mig over hvalen, der byder på magert og mørt kød, der smager ekstra godt, når det er lavet på grill.

Det blev i øvrigt til en hyggelig frokost i strålende sol og rigtig vaskeægte hygge - og jeg kan glæde mig over, at nogen jo skal lave det hårde arbejde. Og så glæder jeg mig over, at den grønlandske folkeskole bidrager til at lære den opvoksende generation, hvad der er god mad...

Ingen kommentarer: