onsdag den 17. januar 2018

Uglerede

Lidt gør-et-selv-erfaringer

Før. Rod for alle pengene...
I juleferien malede jeg kontoret - og det blev anledningen til et velment, men desværre ikke totalt vellykket forsøg på at bekæmpe de uglereder af ledninger, som følger med en kombination af PC, printer, scanner, modem, telefonsystem, stereoanlæg og lamper, som er en del af de fleste moderne kontorer.

Jeg anbragte et par ekstra stikdåser på
bordet med selvklæbende magnetplader.
Alle disse kabler og ledninger har en tendens til at rode sig sammen - om ikke andet, når en af tingene skal skiftes ud eller repareres. Det ender ikke altid i en Lilly-model, men snarere i en uglerede...

Men nu var tingene skilt ad, så jeg prøvede alligevel at få en form for system i rodet.

Først og fremmest fordelte jeg apparaterne på tre forskellige stikkontakter - i stedet for kun at bruge en. Det er i øvrigt også meget smart af almindelige el-sikkerhedsmæssige hensyn.

Dernæst anbragte jeg et par stikdåser under skrivebordet. Jeg satte dem fast med selvklæbende magnetplader fra Panduro, som jeg ellers bruger til at montere billeder med. Men det virker fint, for stikdåserne er lige til at løfte af, så man ikke altid skal ned på knæ under bordet, når der skal ændres i installationerne.

Flittig brug af elektrikerstrips giver styr på kablerne.
Derudover har jeg flittigt brugt elektrikerstrips til at samle nogle af de alt for lange kabler med. Det forhindrer, at kablerne filtres sammen, når man roder med dem - men helt kønt er det nu ikke. Men jeg er altså ikke den, der sætter sig ned og skærer el-kabler og USB-ledninger til i passende længder.

Resultatet bærer fortsat præg af et vist kunstnerisk rod, men tro mig - det er blevet meget bedre...
Efter... Ikke perfekt, men bedre...

Ingen kommentarer: